Hoe bereid je je voor op je eerste race?

Hoe bereid je je voor op je eerste race?

Weken, misschien wel maanden heb jij getraind voor dit moment. Je gaat voor het eerste een race lopen. Waarschijnlijk is het een vijf of tien kilometer event. Maar hoe bereid je jezelf de laatste dagen voor op dit moment? Je wilt namelijk niet dat er iets misgaat op deze dag.

RUST
Neem de dagen voor de wedstrijd genoeg rust. Je wilt dat je benen goed voelen voor de race. Loop daarom in de week ervoor hooguit twee keer en loop niet te lange afstanden. Zorg ook dat je de laatste dag voor de wedstrijd zo min mogelijk je benen belast en echt tot rust komt.

LEG JE SPULLEN KLAAR
Pak de dag van tevoren je tas in zodat je zeker weet dat je alles bij hebt. Mocht je iets niet in huis hebben kun je altijd nog naar de stad gaan om het te gaan halen. Ik hoor je al denken: maar wat moet ik dan allemaal meenemen op zo’n dag? Dat is het volgende: je startnummer, speldjes of magneetjes om je startnummer vast te maken, schone sokken, een schoon shirtje, een vest of een trui, deodorant, een flesje water, een handdoek en eventueel wat te eten. Zorg er ook voor dat weet in welke kleding je de race wilt gaan lopen. Ga niet voor iets nieuws, maar trek iets aan waar je vaker in hebt gelopen en waarvan je weet dat het lekker zit. Want niets is zo vervelend als een broek of shirt wat niet lekker zit als je voluit wilt gaan.

BEKIJK DE ROUTE GOED
Check van tevoren wat de route is en waar de lastige punten liggen. Op deze manier kom je niet voor een verrassing te staan tijdens je race. Want niets is zo vervelend als je plots heuvel op moet lopen, terwijl je dit helemaal niet gewend bent en er niet op voorbereid bent. Als je de mogelijkheid hebt is het prettig om de route alvast een keer te lopen of te fietsen. Dan weet je exact waar je langskomt en waar je op moet letten.

GENIET
Het belangrijkste blijft toch wel genieten. Je hebt hier tijden naartoe getraind en verschillende obstakels moeten overwinnen. Het is niet niks dat jij hier nu loopt. En bedenk je dat je hier sowieso een persoonlijk record gaat lopen! Niemand die jou dit moment afpakt!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.