De mooiste plekken om ooit hard te lopen

De mooiste plekken om ooit hard te lopen

Hardlopen en reizen, één van de beste combinaties die er is. Door al hardlopend je bestemming te ontdekken zie je in korte tijd meer dan wanneer je te voet zou gaan. Daarnaast beland je vaak op plekken waar je normaal niet zou komen. Want zigzaggend tussen de toeristen door, is niet echt ideaal. En als kers op de taart ben je ook nog lekker actief bezig. De volgende keer dat je op reis gaat heb je dus geen excuus meer om je hardloopgear thuis te laten. Ik zet 5 mooie pekken op een rij waar je een keer gelopen moet hebben.

1. NEW YORK CITY
Met stip op nummer één, New York City, van kleins af aan ben ik al fan van deze stad. Maar dat is niet de enige reden dat je hier gelopen moet hebben. Deze stad ademt een en al sport, actief en healthylifestyle. Overal zie je mensen in een sportieve outfit, gezonde eettentjes en je valt over de hardlopers. Het gaafste is om in Central Park hard te lopen, hier zijn zelfs speciale paden aangelegd voor hardlopers!

2. PARIJS
Vanuit Nederland ben je binnen een paar uur in de Franse hoofdstad. De stad van de Champs-Elysées, Sacré Coeur en de Eiffeltoren. Maar hardlopen is hier ook heerlijk. De stad kent velen parken, welke allemaal geschikt zijn voor je ochtendrun. Ontwaken in de stad met een rondje en na je workout ontbijten met een pain au chocolat. Kan bijna niet beter zou je zeggen.

3. WASHINGTON D.C.
Washington D.C. is niet alleen de stad van het Witte House, Congres en de Mall. In deze stad zijn ook veel mensen op hardloopschoenen te vinden. Pik af en toe een heuveltje mee of loop naar Georgetown. Onderweg kun je nog een stukje van de Mall meepakken. Heb je gelijk veel hoogtepunten van de stad meegepikt.

4. WENEN
Deze Oostenrijkse stad staat niet bij iedereen bovenaan het lijstje, maar dat zou hij wel moeten staan. Wenen is een rustige stad maar met vele bezienswaardigheden. Zo vind je hier het Schloss Schönbrunn, ofwel het paleis van Sissi, de tuinen Belvederre en de originele Sachertorte. Hardlopen wordt hier ook door velen gedaan. De stad heeft velen parken waardoor je heerlijk kunt hardlopen. Daarnaast train heb je gelijk wat extra heuveltraining, want echt vlak is het niet.

5. KOPENHAGEN
De hoofdstad van Denemarken is een echte healthy hotspot. Je valt er over de biologische tentjes, sapbarren en sportwinkels. Het lijkt wel of iedere Kopenhagenaar gezond leeft. In deze stad is het dus fantastisch om op te gaan in deze levensstijl en mee te lopen met de inwoners van de stad. Langs het water door de stad zijn verschillende hardlooproutes uitgestippeld. Zo is de kans kleiner dat je verdwaald!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.