Een jaar na de New York City marathon

Een jaar na de New York City marathon

Dat er in een jaar veel kan gebeuren weten we inmiddels. Daarom wil ik juist terugblikken op de positieve dingen die er zijn gebeurd sinds mijn allereerste marathon. Het is nu een jaar geleden dat ik over de finish kwam in Central Park en die gigantische plak om mijn nek kreeg gehangen. Benieuwd wat die marathon op hardloopgebied met mij deed het afgelopen jaar?

Allereerst voelde ik me redelijk lang onoverwonnen. Het is zo’n bijzonder gevoel wat het uitlopen van je eerste marathon met je doet. Je hebt het idee dat je de hele wereld aan kunt, je alles kunt bereiken wat je wilt en je beseft je vooral hoe leuk hardlopen is. New York City is een fantastische plek om je allereerste (of tweede, derde, vierde, vijfde, etc.) marathon te lopen.

Niet alles is rozengeur en maneschijn

Toch zorgt het uitlopen van je marathon niet alleen voor positieve gevoelens. Zo heb ik na het lopen van de marathon en onze reis naar New York City last gehad van een hardloopdip. Ik wilde niet direct nieuwe doelen stellen, ik wilde ook even wat anders doen dan alleen maar op hardlopen focussen (er moest ondertussen ook een bruiloft worden gepland). Na het hebben van een droom/doel voor een aantal jaar en dat is ineens voorbij, is het lastig om jezelf weer te motiveren. Gelukkig heb ik inmiddels mijn motivatie weer helemaal hervonden en ben ik weer lekker aan het lopen.

Een bijzonder jaar

Het afgelopen jaar ging het hardlopen met ups en downs. Een slecht voorbereide halve marathon in het voorjaar zorgde ook niet direct voor extra motivatie en vervolgens het wegvallen van de vele events maakte het lastig. Ik liep de ene week drie keer en vervolgens een week niet. Ook kwam ondertussen mijn bruiloft voorbij en wilde ik me daar op focussen en moest daar ook veel voor gebeuren in onze vrije uurtjes. Het hardlopen stond gewoon even niet op de eerste plek. Wel heb ik een prachtig rondje gelopen tijdens onze honeymoon en ben ik mijn hardloopschoenen nooit helemaal uit het oog verloren.

Terug naar de halve marathon

Momenteel heb ik de hardloopvibe weer helemaal te pakken. Ik durf zelfs weer te denken aan een tweede marathon. Om mezelf niet voorbij te lopen ben ik een aantal weken geleden begonnen aan een 10 kilometerschema. Deze heb ik nu bijna afgerond. Het is heerlijk om weer houvast te hebben, een schema te volgen en lekker naar buiten te gaan. Na het 10k schema wil ik weer rustig gaan opbouwen naar halve marathonniveau. Gewoon omdat het kan.

Lekker blijven lopen

Ik ben benieuwd wat komend jaar mij gaat brengen op hardloopgebied. Ik weet dat ik alles aankan, als ik het maar wil. Er zijn nog geen concrete lange termijn doelen. Wat ook lastig is in deze tijd. Voor nu wil ik eerst weer op halve marathonniveau komen en dan kijken we weer verder. Vooral het plezier in hardlopen staat bovenaan.

Ik ben benieuwd wat zijn jouw hardloopdoelen voor de komende periode?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.