Een goede sportbeha koop je niet even tussendoor…

Een goede sportbeha koop je niet even tussendoor…

Een sportbeha is essentieel tijdens het hardlopen. Zeker als je wat aan de vollere kant bent is het van belang om een goede beha te dragen tijdens het lopen. Als je over een aantal jaar nog steeds wilt genieten van een mooie voorgevel, is het zeker belangrijk om deze goed te beschermen en er goed voor te zorgen.

Dit is belangrijk
Allereerst is het belangrijk dat je er op let dat je een sportbeha uitzoekt die geschikt is voor high intensity-trainingen. Met hardlopen hobbel je nogal op en neer en dat doen je borsten dus ook. Wanneer je een stevige beha hebt, blijven je borsten beter op zijn plek zitten hebben ze ook minder te lijden onder je trainingen.

Alles moet blijven zitten
Wanneer je voor het eerst een sportbeha gaat kopen kan het zijn dat hij niet heel erg comfortabel zit. Een sportbeha zit vaak strakker dan een normale beha. Dat komt omdat de sportversie ervoor zorgt dat je borsten niet te veel kunnen bewegen en goed op hun plek blijven zitten. Laat je in een sportzaak adviseren over je nieuwe aankoop.

Drie, twee, een, spring!
Het belangrijkste is wel om je sportbeha te passen voordat je hem gaat kopen. De één kan net wat anders zitten dan de ander. Maten kunnen weleens afwijken van wat je normaal aan hebt. Het is belangrijk dat je tijdens het passen let op het comfort, je moet nog wel kunnen ademen en bewegen. Maar ook of je borsten stevig op hun plek blijven zitten en of de beha toch niet te groot is. Spring om te testen een paar keer op en neer in het pashokje.

Houd je borsten in de gaten
Zorg er ook voor dat je op tijd een nieuwe sportbeha koopt. Zeker wanneer je veel sport kan het zijn dat de sportbeha op een gegeven moment zijn stevigheid verliest en je borsten niet goed meer ondersteunt. Als je net bent gestart met hardlopen kan het ook zijn dat de vorm van je borsten verandert. Grote kans dat je afvalt als je net begint met sporten, ook je borsten hebben daar onder te lijden. Houd daarom goed in de gaten of je sportbeha goed blijft passen en nog steeds ondersteunt.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.