5 runs die je een keer in je leven moet lopen

5 runs die je een keer in je leven moet lopen

Dat hardlopen een trend is, zijn we inmiddels wel achter. Verschillende soorten runs schieten als paddenstoelen uit de grond. Een aantal jaar geleden waren de colorruns heel erg trendy, nu zijn dat vooral de obstacle en urban runs. Maar welke moet je nu echt eens geprobeerd hebben in je hardloopcarrière?

Disneyland run
Disneyland staat bekend als een van de meest magische plekken op aarde. Hoe tof is het als je kunt zeggen dat je daar hebt hardgelopen. Dit jaar is ook de tien kilometer toegevoegd aan het programma in Parijs, waardoor je keuze hebt uit de afstanden van vijf, tien of halve marathon. Ook aan de kids is gedacht tijdens dit event. Er is een route van 100 meter, 200 meter of een kilometer voor de kleinsten.

Obstacle run
Mud Masters, Strong Sister Run, Caveman run of Spartan run. Noem het maar op. Er komen steeds meer obstacle runs bij. Het idee? Je ploetert je een aantal kilometer door de modder en tussendoor overwin je verschillende obstakels. Klinkt simpel, is het niet. Het vereist een staaltje teamwork en doorzettingsvermogen om uiteindelijk de finish te halen. Maar gaaf is het zeker!

Urban Trail
Dwars door het theater, gemeentehuis, station, kerk en café’s rennen. Klinkt als een kleine meisjesdroom. Met de Urban Trails wordt dit werkelijkheid. Je loop letterlijk dwars door allerlei bekende gebouwen in de stad. Tijd speelt vaak geen rol, hier draait het er echt om dat je geniet van de omgeving.

Night run
In het donker rennen doen we allemaal wel eens. Zeker nu de donkere winterdagen er weer aan komen. Maar een night run is net wat anders dan simpelweg door het donker rennen. Zowel de lopers als de route is vaak aangekleed met allerlei lampjes en lichtshows. Een groot voorbeeld is de Damloop by Night, waar je op de vooravond van de Dam tot Damloop vijf Engelse mijl aflegt in het donker.

Ladies run
Who run the world? Girls! Dat is ongeveer de spirit tijdens Ladies runs. Aan deze runs nemen enkel en alleen vrouwen deel. Meestal is iedereen ook nog eens in het roze gehuld. Een topsfeertje om lekker te gaan lopen en vooral niet op tijd te gaan letten.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.