Dit doet hardlopen zonder schema met je

Dit doet hardlopen zonder schema met je

Meer dan een half jaar heb ik zonder schema hardgelopen. Ik hoefde niet naar een bepaald doel te trainen en wilde vooral weer genieten van het hardlopen. Ik ben nu sinds anderhalve week aan het lopen met een schema en dat voelt goed! Niet meer nadenken over hoever ik nu weer ga lopen, of ik überhaupt wel ga en hoe vaak ik deze week ga. Nu weet ik precies wat en hoe vaak ik ga lopen, fantastisch deze houvast!

Overtraind
De reden dat ik een langere tijd zonder schema is dat ik daar even geen behoefte aan had. De laatste periode op mijn opleiding was ingegaan (inmiddels ben ik afgestudeerd, yay!), ik had een drukke stage en merkte na de CPC Loop vorig jaar dat ik enigszins overtraind was. Het is de afgelopen maanden vooral de bedoeling geweest om fit te blijven, mijn conditie op peil te houden en goed naar mijn lichaam te luisteren.

Fitter dan ooit
Het trainen zonder schema heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, ik voel me fitter dan ooit, weet waar ik toe in staat kan zijn (twee keer de tien miles in twee weken, zonder fatsoenlijke training). Daarnaast merk ik dat ik steeds sneller en lekkerder loop.

Meer dan ooit
Heerlijk was het om zonder vastomlijnd plan te lopen, zonder een duidelijk doel, hierdoor heb ik aan meer evenementen mee kunnen lopen. Tien kilometer in Den Haag, 16 kilometer tijdens de Dam tot Damloop of vijf kilometer in Breda, alles kon ik met plezier en zonder pijn doorstaan. Er zijn een flink aantal PR’s verbroken in de afgelopen maanden.

Klaar voor weer een nieuwe periode
Ik kan het zeker iedereen aanraden om eens een tijdje zonder vastomlijnd plan te lopen. Je leert je lichaam beter kennen en komt tot de ontdekking waar je zonder plan allemaal toe in staat bent. Ook groeit je liefde van hardlopen nog meer door zo’n periode en je komt waarschijnlijker sterker dan ooit terug. Klaar om weer nieuwe persoonlijke records neer te zetten en te gaan trainen voor grotere en nieuwe doelen.

En, heb jij weleens een langere tijd zonder plan hardgelopen? Hoe beviel het jou?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.