De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week; Sarah Brock. Ze voelt zich eigenlijk meer fietsster dan hardloopster, toch heeft ze al eens een marathon gelopen en loopt ze volgend weekend de 20k de Paris.

Wat was jouw motivatie om ooit te beginnen met hardlopen?
Gebrek aan tijd. Ik ben nog steeds meer een fietser (wielrennen) dan een hardloper. Maar in de winter wordt het te vroeg donker om ’s avonds na het werk nog een lang stuk te gaan fietsen. En mijn tenen vriezen er bovendien af….. Daarom ben ik een paar jaar geleden gaan hardlopen. Met 30-60 min hardlopen heb je weer mooi aan je conditie gewerkt! Het kost gewoon veel minder tijd en je ben wel lekker buiten i.p.v. in de sportschool.

Wat is de meest inspirerende plek waar je ooit hebt hardgelopen?
Op vakanties in New York (Central Park) Argentinië en Zwitserland heb ik super mooie routes gelopen, maar Schotland blijft mijn meest inspirerende plek. Lekker rustig en ontzettend afwisselende natuur.

Wat is favoriete hardlooproute/afstand?
Om te trainen loop ik vaak een rondje rond de singel in Breda. Dat is ongeveer 5,5 km. Als ik nog zin heb breid ik dat wat uit met rondjes in het Valkenbergpark. In het weekend loop ik zo’n 12 km als het mooi weer is. Wat betreft wedstrijden vind ik de 10 mijl de mooiste afstand. Je moet er een beetje voor trainen, maar niet perse wekenlang drie keer per week.

Waar haal jij je motivatie vandaan om toch iedere keer de deur uit te stappen?
Mijn stok achter de deur zijn echt evenementen. Ik vind het zo leuk om mee te doen. Maar om die een beetje lekker te kunnen lopen moet er toch echt worden getraind. Dus dan kun je niet op de bank blijven zitten. En ik word ook onrustig als ik iedereen op social media zie lopen en steeds beter zie worden. Dan denk ik: dat wil ik ook!

Zonder welke musthave ga jij niet hardlopen?
Uhm, mijn hardloopschoenen. Ik ben totaal niet van de gadgets. Ik hou niet bij hoe hard ik ga en meestal niet eens hoe ver. Een sporthorloge heb ik wel, maar gebruik ik zelden. Ik loop echt op gevoel. Soms heb ik mijn telefoon bij me en zet ik Strava aan, maar vaak loop ik echt zonder iets. Geen muziek is soms heerlijk!

Wat zijn je doelen op het gebied van hardlopen?
Alle afstanden die ik wil lopen, heb ik gedaan, inclusief een marathon. Ik zou wel nog graag een marathon willen lopen met het sportrusten principe, waarbij je langste duurloop maximaal 14 km is. Verder zou ik graag (halve) marathons in het buitenland lopen. In oktober staat de 20k de Paris op de planning.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.