De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zetten we één van jullie in het zonnetje. We vragen een van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week; Madelon Verhagen. Haar hardloop-avontuur begon in München. Afgelopen zomer is ze opnieuw begonnen en heeft ze haar eerste doel al behaald.

Wat was jouw motivatie om ooit te beginnen met hardlopen?
“Ik ben in 2011 voor het eerst begonnen met hardlopen. Ik woonde toen in München en daar kon ik niet naar de sportschool, zoals ik in Nederland altijd deed. Ik kwam toen op het idee om met Start to Run te beginnen. Ik heb dat toen gedownload en ben begonnen met hardlopen. Het was prachtig om door de parken van München te hardlopen. Toen ik eenmaal weer in Nederland was ben ik helaas gestopt met hardlopen. Tot afgelopen zomer, ik wilde weer beginnen. Ik kon in München immers 5 kilometer hardlopen, dus waarom nu niet meer? Ik ben opnieuw begonnen met Start to Run en loop ik inmiddels weer 5 kilometer.”

Zonder welke musthave ga jij niet hardlopen?
“Ik neem eigenlijk helemaal niet zoveel mee als ik ga hardlopen. Het enige wat ik bij me heb is mijn iPod. Hier staat Start to Run op en een heleboel muziek. Mijn telefoon en alle andere dingen laat ik thuis. Ik vind het heerlijk om even onbereikbaar te zijn voor de rest van de wereld. Mocht er iets gebeuren onderweg dan bel ik wel ergens aan. Van tevoren bepaal ik ook de route zodat ik weet hoeveel ik ongeveer loop.”

Wat is jouw favoriete hardloopmoment tot nu toe?
“Dat is voor nu dat ik de 5 kilometer weer haalde. Ik was toen heel trots op mezelf. Laatst liep ik per ongeluk ook 8 kilometer, doordat ik een beetje verdwaald was. Dat was ook gaaf.”

Welke plek staat nog op je bucketlist, waar je ooit nog wilt lopen?
“Ik wil eerst meedoen aan de Challenge Run in Tilburg. Eigenlijk wilde ik meedoen aan de colorrun daar, alleen die wordt niet meer georganiseerd. Later lijkt het me ook gaaf om de Tilburg Ten Miles en de Urban Trail Run in Antwerpen te lopen.”

Wat is jouw ultieme doel?
“Ik wil heel graag 5 kilometer onder de 30 minuten lopen.”

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.