Bijzondere plekken waar je wilt hardlopen

Bijzondere plekken waar je wilt hardlopen

Hardlopen doen we graag, zowel thuis als op reis. Veel hardlopers nemen hun hardloopschoenen mee op reis zodat ze de plaats van bestemming ook eens op een andere manier kunnen ontdekken. Dit zijn vijf hele bijzondere plekken om eens je hardloopschoenen aan te trekken en op avontuur te gaan.

Chinese Muur
Ieder jaar wordt er een marathon georganiseerd op de Chinese Muur. Ontzettend gaaf en zwaar om daar 42,195 kilometer af te leggen. Maar is een marathon net te hoog gegrepen en wil je daar wel graag hardlopen, dan houdt niemand je tegen om je hardloopschoenen aan te trekken en een deel van de muur rennend af te leggen.

Golden Gate Bridge
De Verenigde Staten is een land wat bij menigeen op de bucketlist staat om eens te bezoeken. Aan de westkust van het land ligt de stad San Francisco. Een zonnige stad met veel bezienswaardigheden, maar waar ook veel gesport wordt. De Golden Gate Bridge is een van de bekendste bezienswaardigheden en een unieke beleving om daar overheen hard te lopen. De brug is 2737 meter lang en dus hoef je geen kilometervreter te zijn om over deze brug te kunnen lopen. Mocht je in San Francisco komen is het zeker de moeite waard om hier je hardloopoutfit aan te trekken.

Parijs
Dit is een bestemming wat dichter bij huis. Op zo’n vier à vijf uur rijden ligt de Franse hoofdstad. De stad van de liefde, mode en vele bezienswaardigheden. Maar het is ook een perfecte stad om hard te lopen. Je loopt zo van de Eiffeltoren naar de Champs-Elysées en vervolgens langs de Seine naar de Notre Dame. Parijs is een perfecte stad om op je hardloopschoenen te ontdekken.

Sydney
Het is even vliegen, maar dan heb je ook wat. Sydney is een populaire stad in Australië en ook een stad waar veel gesport wordt. Hardlopen kan niet ontbreken tijdens je bezoekje aan deze stad. Loop langs de haven en ontdek verschillende hoogtepunten van de stad op je hardloopschoenen.

Kaapstad
Dit is een stad die ook bij mij hoog op de bucketlist staat. Hardlopen hier schijnt een magisch iets te zijn. Langs de kust kun je heel wat kilometers afleggen. Een van de meest bijzondere races ter wereld wordt hier georganiseerd. De Two Oceans Marathon wordt iedere jaar op de zaterdag voor Pasen gehouden. Een ultrarun van 56 kilometer van de ene naar de andere oceaan. De minder gevorderde hardloper kan in Kaapstad ook zijn hardloophart ophalen. Langs de kust bij Kaapstad heb je prachtige uitzichten en geniet je van een compleet andere omgeving.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.