4 x hotspots in Kopenhagen

4 x hotspots in Kopenhagen

Kopenhagen is HOT. Steeds meer mensen vertrekken naar de Deense hoofdstad, het is een mooie stad met veel bezienswaardigheden. Maar ook een stad waar gezondheid hoog in het vaandel staat. Door de stad zijn verschillende hardlooproutes uitgestippeld, daardoor zie je ook veel hardlopers. En het lijkt wel of hier meer gezond, dan ongezond voedsel is. Dit zijn vier hotspots die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Kopenhagen.

Joe & the Juice
Deze sapbar kom je werkelijk waar overal in de stad tegen. Je hoeft vaak nog geen vijf minuten te zoeken naar een Joe & the Juice, van klein tot groot, met een complete lounge. Sindskort hebben ze ook een concept store in Kopenhagen, hier wordt een nieuw menu getest en kun je andere producten proberen.

Papiroeen
Wanneer je vanuit Nyhavn het water oversteekt zie je een grote hal aan je linkerhand. Deze oude loods is sinds een klein jaar een foodhal. Het staat er helemaal vol met foodtrucks met eten uit alle windstreken van het land. Je kunt hier dan ook echt alles eten. Wanneer de zon schijnt kun je heerlijk buiten aan het water zitten, maar voor de koude, donkere dagen zijn er binnen ook een aantal bankjes waar je heerlijk kunt zitten.

Eataly
Italië wordt in dit toffe winkelconcept naar Denemarken gebracht. Wanneer je door dit Italiaanse supermarkt/restaurant loopt waan je je even in Italië. Ideale plek om koolhydraten te stapelen. Je kunt hier heel veel heerlijke gerechten eten, maar ook kun je hier boodschappen doen in een supermarkt met alleen maar Italiaanse producten. Ideaal mocht je hier komen wanneer je in Kopenhagen bent voor een hardloopwedstrijd.

Lagkagehuset
Dit is een iets minder gezonde hotspot maar zeker de moeite waard! Koffie to go is altijd handig en lekker om je even aan op te warmen op de koude dagen. Lagkagehuset is de Deense variant op de Starbucks. Overal door de stad zie je deze keten opduiken en ze hebben heerlijke koffie en idem broodjes! Als een echte koffie-addict kun je deze plek zeker niet overslaan!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.