De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week; Irene Korstjens. ‘Hai allemaal! Ik ben Irene, 32 jaar en ik werk als leerkracht op een basisschool. Vlak voor mijn dertigste verjaardag wilde ik graag de Dam tot Damloop lopen, dus in 2014 begon ik met hardlopen aan de hand van een van internet geplukt schema. Dat jaar liep ik daadwerkelijk die DTD en sindsdien ben ik eigenlijk ook niet meer gestopt! Sinds dit jaar maak ik deel uit van het ASICS Frontrunner team. Super leuk, omdat we allemaal gek zijn van hardlopen en het natuurlijk top is om dat met elkaar te delen!’

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?
‘Ik woon aan de rand van het duin dus daar loop ik graag mijn rondjes. Soms is dat 5 km, soms 10 en een andere keer weer 15 km. Dat wisselt dus nogal! Het ligt er net aan waar ik zin in heb en natuurlijk hangt wat ik doe er ook vanaf of ik ergens voor aan het trainen ben. De duinen en het strand zijn prachtig om te lopen, maar af en toe vind ik het ook heerlijk om een intervaltraining in de polder te doen!’

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?
‘Mijn meest favoriete gadget is toch wel mijn horloge! Ik vind het namelijk erg handig om te zien hoe veel ik al gelopen heb, hoe snel ik loop etc. Sinds kort heb ik de Garmin Fenix 3, met hartslagmeter bij de pols. Ideaal om niet meer met een aparte band te hoeven lopen! Ook is dit horloge ideaal om intervaltrainingen mee te doen. Je kunt de training helemaal in je horloge zetten en dat is dus super fijn. Verder loop ik ook regelmatig met muziek, dus mijn sportoordopjes kan ik ook niet missen.’

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?
‘Het liefste ga ik ’s ochtends vroeg hardlopen! Ik krijg mezelf alleen niet altijd zo vroeg het bed uitgeschopt, dus meestal start ik wat later op de ochtend 😉 Maar als ik wel weer eens op tijd ben vertrokken dan weet ik weer waarom ik het zo fijn vind. Alles is rustig en als je thuis komt heb je nog een hele dag voor je.’

Wat is je favoriete hardloopervaring?
‘Ik vind het best wel lastig om een favoriete hardloopervaring te kiezen, want ik heb zoveel leuke dingen meegemaakt! Mooie routes en wedstrijden gelopen, nieuwe mensen leren kennen etc. Oké, als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor de marathons die ik heb gelopen. De teller staat nu op 3 (Düsseldorf, Amsterdam en Rotterdam) en iedere marathon is bijzonder. Een marathon loop ik niet zomaar even uit, daar moet ik echt voor trainen en er gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Als je dan zo’n race goed uitloopt en ervan kunt genieten, dan is dat prachtig!’

Wat is je favoriete after running snack?
‘Goeie vraag haha! Ik heb niet echt een speciale after running snack. Wel heb ik een favoriet lunchgerecht wat ook prima voor een hardloopsnack door kan gaan. Ik eet namelijk graag een bakje Turkse yoghurt met kiwi, Teff fruit flakes, rozijnen, notenmix en honing. Echt een aanrader! Maar mochten jullie nog andere goede suggesties hebben, let me know!’

Waar krijg jij hardloopkriebels van?
‘Ik krijg hardloopkriebels wanneer de herfst aanbreekt, de temperatuur buiten niet te hoog is, er wel een lekker zonnetje schijnt en de blaadjes aan de bomen allerlei mooie kleuren krijgen. Dan kun je toch niet anders dan je hardloopschoenen aantrekken?! Mijn motivatie haal ik overigens ook uit het meedoen aan hardloopevenementen. De sfeer die er vaak hangt, zorgt ervoor dat ik tussen de wedstrijden door graag mijn trainingen doe om vervolgens de volgende race goed te kunnen uitlopen!’

‘Leuk dat ik jullie een kijkje heb kunnen geven in mijn hardloopleven! Wie weet tot binnenkort tijdens een loopevenement!’

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.