4 voordelen van vakantie in eigen land

4 voordelen van vakantie in eigen land

De meest exotische vakantiebestemmingen zie je voorbij komen bij vrienden, op Instagram of Facebook. Jij zou ook wel willen, maar het zit er dit jaar niet in om zo lang en zo ver van huis te gaan. Jij blijft dit keer lekker in Nederland en maakt er een vakantie in eigen land van. Een vakantie in ons eigen kikkerlandje heeft ook zeker zijn voordelen.

Je begrijpt de menukaart gewoon

In verre oorden kan het nogal een puzzel zijn om te ontdekken wat er op de menukaart van die hippe hotspot staat. Blijf in eigen land, kun je – over het algemeen – gewoon lezen wat er op het menu staat. Mocht je nog overige wensen hebben, kun je dat in je eigen taal bespreken. Ideaal!

Je kunt genoeg andere culturen ontdekken

Het is niet noodzakelijk om naar de andere kant van de wereld te vliegen om een andere cultuur ontdekken. Ontdek tijdens je vakantie in Zeeland of die zeeuwen echt zo stug zijn. Of stel de brabantse gastvrijheid op de proef tijdens een weekendje weg. Iedere regio heeft weer zijn eigen gebruiken en cultuur. Er valt genoeg te ontdekken in Nederland.

Nederland heeft ook heel veel verschillende landschappen

Een weekendje uitwaaien aan zee, fietsen in het Limburgse heuvellandschap of ontdek de stedelijke randstad. In Nederland kun je de rust van de natuur ervaren, maar een dag in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag geeft je het levendige gevoel van een drukke stad.

Je hoeft geen inentingen te halen én hebt minder kans op gekke ziekten

Voor verre bestemmingen, waar de hygiëne niet zo goed op orde is als Nederland of waar beestjes leven die we hier niet hebben, moet je vaak inentingen halen. Deze prikken beschermen je tegen allerhande vreemde ziektes. En dan kan het gevaar nog niet geweken zijn. Met een vakantie in eigen land, loop je veel minder risico op gekke ziektes. Hier vliegen geen malariamuggen, is het drinkwater schoon en is er geen risico op hepatitis A of B. Scheelt ook weer in je budget.

Wat vind jij het grote voordeel van vakantie in eigen land?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.