RACEVERSLAG: DE LONDON MARATHON

RACEVERSLAG: DE LONDON MARATHON

3 oktober 2021, deze datum staat al ruim een halfjaar groot in mijn agenda. Dat is de dag van mijn London marathon! Na een jaar vol ellende, thuis zitten en weinig uitjes, sta ik weer aan de start van een marathon. En wat voor een!? De London marathon behoort tot de Six World Majors en dit wordt direct mijn tweede major!

Voor de start

De dag begint al vroeg, vanwege Covid is de start heel erg gespreid. Daardoor vertrekken we op tijd vanuit het hotel. Zo komt iedereen van de TUI-groep ruim op tijd aan voor zijn/haar start. Om 6.45 uur stappen we in de bus en een klein uurtje later zijn we in het startgebied. Ik start zelf pas om 10.32 uur, dat wordt dus nog even wachten. Maar ik ben voorbereid. Ik heb (oude) warme kleding aan, een poncho aan en een vuilniszak om op te zitten. Bij aankomst ga ik direct naar de toiletten, dan hebben we dat eerste zenuwplasje alvast gehad. Vervolgens zoek ik een beschutte plek waar ik fijn kan zitten en lekker rond kan kijken. De rest van de tijd kom ik door wachten, plasjes plegen en vooral mijn ogen uitkijken naar alle andere deelnemers.

0 – 10 km

Ik mag eindelijk van start! Eenmaal opgesteld in het startvak loopt alles heel soepel en voor ik het weet loop ik over de start. Het eerste deel van de route is vrij rustig, ik probeer me aan mijn eigen tempo te houden en niet gelijk weg te sprinten. Het is een marathon, geen sprint ;). Ik moet mijn krachten sparen. Ondanks dat ik goed getraind ben en hoop een PR te lopen, is mijn grootste doel genieten en zoveel mogelijk in me op te nemen. Ik kijk mijn ogen uit, geniet van de mensen langs en op het parcours. Wat is het fijn om weer zo’n groot evenement te lopen! De eerste kilometers vliegen voorbij en voor ik het weet is het tijd voor mijn eerste gel. We zijn nu echt onderweg.

10 – 20 km

Een klein stuk na het 10 kilometerpunt komen we aan bij Cutty Sarf, vooraf was ons al verteld dat dit een iconisch punt is van de marathon. En dat is het zeker! De mensen staan hier rijen dik langs de kant, de sfeer is mega gezellig en we lopen in een lus om een groot schip heen. Dit is echt een kippenvelmoment. Maar we zijn er nog niet. We lopen verder door London en er staan steeds meer mensen langs de kant om ons aan te moedigen, vervolgens breekt ook nog het zonnetje door! Na 17/18 kilometer moet ik opletten, hier staat ergens het TUI supporterspunt en dus ook Maurits! Ik kijk ontzettend uit naar wat persoonlijke support, als ik ze eenmaal gespot heb, krijg ik gelijk een energieboost en loop ik vol energie door. Op naar de Tower Bridge!

20 – 30 km

Het 20 kilometerpunt is OP de Tower Bridge, en weer is dit een magisch moment! Ik merk aan de lopers om me heen dat iedereen dit mooi vind. Er worden foto’s, video’s en selfies gemaakt. Ik vis zelf ook mijn telefoon uit mijn broekzak en maak snel een foto. Dit is een moment om nooit te vergeten! Op de brug staan enorm veel supporters, wat zorgt voor een hele goede sfeer! Na de Tower Bridge slaan we rechtsaf en lopen we een stuk langs de Thames, dit is ook het gedeelte waar je andere lopers tegemoet loopt. Zij zijn al op 35 kilometer, terwijl wij pas op de helft zijn. Toch geeft het een hoop motivatie om de andere lopers te zien. Vervolgens slingeren we wat door het gebied heen en gaan we op weg naar het Financial District.

30 – 40 km

Nadat ik het 30 kilomterpunt ben gepasseerd moet ik weer opletten. Ik weet dat vlak na dit punt het volgende TUI supporterspunt is. Vrij snel zie ik de grote blauwe vlaggen en zie ik Maurits weer staan. Ik maak nu iets meer tijd om even wat te zeggen, vertel dat ik me nog goed voel en deel een snelle kus uit. Op naar het laatste stuk! Tussen alle hoge gebouwen slaat mijn horloge op hol en kan ik niet meer op de afstand op mijn horloge vertrouwen. Na nog een mooi stuk door het Financial District komen we weer uit op de weg langs de Thames. Aan de andere kant lopen de laatste lopers en ook dat geeft me weer motivatie. Daarnaast weet ik dat het nu vrijwel een rechte weg is naar de finish. Hoe verder we komen, hoe drukker het wordt langs de kant. Overal staan supporters om ons aan te moedigen, regelmatig hoor ik mijn naam en ik voel me goed! Vanaf kilometer 35/36 durf ik wat meer gas te geven. Nu is het niet ver meer!

Laatste kilometers

Rond 40 kilometer krijg ik Westminster in mijn vizier, we zijn er bijna! We gaan de hoek om en dit is het laatste stukje tot aan Buckingham Palace. Ook hier is de sfeer heel goed. Ik merk dit ook aan de lopers om me heen, het gevoel dat je bijna bij de finish bent en het gaat halen geeft veel energie. Voor Buckingham Palace rechtsaf en tijd voor een eindsprint richting de finish. I MADE IT! Ik finish in een tijd van 4.49.35, dat betekent een nieuw PR!

Na de finish

Vanwege Covid krijgen we niet direct onze medaille omgehangen, maar halen we onze tas op waar de medaille al in zit. Ik ga op zoek naar een heatsheet en vervolgens loop ik door naar de grote blauwe TUI vlaggen. Hier staat Maurits weer op me te wachten. Ik word hier enthousiast ontvangen door Maurits en het TUI team. Ik voel me redelijk fris, mijn benen doen het nog en ik ben dolblij met mijn PR!

Wat een ervaring was dit. Waar ik bij mijn eerste marathon echt moest vechten om bij de finish te komen en veel heb moeten geven, kwam ik nu fris over de finish! Het trainen, de serieuzere aanpak en de ervaring van een eerste marathon hebben zijn vruchten afgeworpen. Ik ben blij dat ik van begin tot einde heb kunnen genieten en ben enorm trots op deze prestatie. Op naar de volgende!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

2 Reacties

  1. Andrea
    13 oktober 2021 / 14:49

    Topper! Jij bent één van mijn grote voorbeelden en inspirator! Super leuk verslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.