Hoe word je sneller?

Hoe word je sneller?

Je bent lekker aan het lopen, je loopt leuke afstanden, alleen wil je die afstanden nu ook sneller lopen. Dit gebeurt niet van de één op de andere dag. Het is natuurlijk een kwestie van sneller lopen, dit doe je alleen niet zomaar.

Werk aan je core
Hardlopen doe je niet alleen met je benen, maar ook met de rest van je lichaam. Als je een sterke core hebt, loop je vaak sneller. Een sterke core verbetert je loophouding en laat je efficiënter lopen. Hierdoor verlies je minder energie met de rest van je lichaam en heb je energie over voor je benen om te lopen. Doe drie of vier keer per week wat oefeningen, dit kun je gewoon thuis doen en zo versterk je je core.

Snelle schoenen
Er zijn honderden, dan wel niet duizenden verschillende hardloopschoenen. Allemaal zijn ze net wat anders. Vrijwel ieder merk heeft ook schoenen gemaakt om sneller te lopen. Dit zijn vaak schoenen die lichter zijn en niet mega veel demping hebben. Maar wel genoeg om lekker snel over het asfalt te vliegen. Ben je echt gebrand op snellere tijden, laat je dan in een hardloopspeciaalzaak adviseren over de juiste schoenen bij jouw doelen.

Intervallen
Je moet die snelheid natuurlijk ook trainen. Je kunt niet in één keer tien kilometer aan een stuk keihard vlammen. Door intervaltrainingen te doen bouw je die snelheid steeds meer op over een langere tijd. Begin met een minuut snel en een minuut langzaam, en bouw die snelle minuut dan uit naar twee, drie, vier enzovoort. Opbouwen is the key en gewoon gas geven met die benen natuurlijk!

Wat doe jij om sneller hard te lopen?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.