Hoe zoek je een nieuwe route?

Hoe zoek je een nieuwe route?

Je loopt nu een tijdje hard, hebt voor vaste afstanden je vaste routes. Het begint je nu een beetje te vervelen en bent toe aan een nieuwe route. Maar hoe begin je daaraan? Allereerst natuurlijk door je hardloopoutfit aan te trekken. Om je van wat inspiratie te voorzien bij je volgende rondje heb ik een aantal tips op een rijtje gezet hoe je de volgende keer eens een andere route kunt lopen.

Ga links in plaats van rechts
Waar je normaal links gaat, ga je nu eens rechts en andersom. Durf eens compleet een andere kant op te lopen. Loop dat onbekende straatje in en ga op avontuur. Houd natuurlijk wel een beetje in de gaten waar je naartoe loopt zodat je niet compleet verdwaalt. Maar een andere richting oplopen kan je zomaar een toffe nieuwe route opleveren.

Ontdek eens dat onverharde paadje
Loop je normaal door de polder, maar wel over de geasfalteerde wegen. Je bent bang dat je op dat onverharde paadje makkelijk blessures oploopt of gewoon gigantisch op je gezicht gaat. Stap, of ja loop, eens uit je comfortzone en ga juist dat onverharde pad op. Een onverharde ondergrond is vaak beter voor je knieën en enkels. Door dit paadje op te gaan kom je waarschijnlijk ook op een hele ander plek uit dan normaal. Zorgt er ook weer voor dat je op een andere manier thuis moet zien te komen.

Loop ergens heen en ga met het OV terug
Fiets je weleens een eindje naar je werk of ga je vaak met de bus naar een stad in de omgeving. En je ziet onderweg de mooiste paden om langs hard te lopen. Maar helemaal hierheen lopen om vervolgens ook weer naar huis te lopen is net iets te hoog gegrepen? Neem je OV-kaart en telefoon mee. Zo kun je heenlopen waar je wilt en gewoon met de bus of trein terug naar huis gaan. Moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je ergens heen loopt waar het OV komt. Anders wordt het lastig.

Wat doe jij om nieuwe routes te ontdekken tijdens het hardlopen?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.