Waarom je eens een wedstrijd in het buitenland moet lopen

Waarom je eens een wedstrijd in het buitenland moet lopen

Mijn halve marathon in Londen was mijn allereerste buitenlandse hardloopwedstrijd. Dit was een ervaring om nooit meer te vergeten. Het is een hele andere ervaring om een wedstrijd in het buitenland te lopen, dan wanneer je in je eigen omgeving loopt.

Een goede reden voor een weekendje weg

Het lopen van een race in het buitenland, is een goede reden om er een citytrip van te maken. Afhankelijk van de afstand die je gaat lopen en waar je gaat lopen, boek je er een paar dagen omheen om ook de stad te ontdekken. In Londen waren we een lang weekend weg. Voor de marathon van New York gaan we een ruime week weg. Zodat we genoeg tijd hebben om de stad te zien en een mooie wedstrijd te lopen.

Een hele andere ervaring

Hardloopwedstrijden worden in het buitenland vaak net wat anders georganiseerd dan in Nederland. Zo merkte ik tijdens mijn halve marathon in Londen dat er heel veel werd georganiseerd voor het goede doel. In een grote wereldstad zijn vaak ook veel mensen op de been om je aan te moedigen. Ondanks dat er vaak een andere taal gesproken wordt, verbindt de liefde voor hardlopen tijdens zo’n race. Het is hoe dan ook een bijzondere ervaring.

Je neemt een bijzonder souvenir mee

Na je race in het buitenland ontvang je een prachtige medaille. Qua uiterlijk hoeft hij niet per se bijzonder te zijn, maar jouw herinnering bij deze medaille maakt het heel bijzonder. Bij thuiskomst kun je deze medaille een mooi plekje geven en iedere keer als je hem ziet denk je terug aan deze mooie race.

Wedstrijden in het buitenland kunnen variëren van een tien kilometer in Duitsland of België, tot aan een marathon aan de andere kant van de wereld. Er zijn zoveel mogelijkheden dat er voor ieders wat wils is. Wanneer loop jij een race in het buitenland?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.