Waarom ik mijn bril niet als belemmering zie tijdens het hardlopen

Waarom ik mijn bril niet als belemmering zie tijdens het hardlopen

Waar ik ook ga of sta, altijd heb ik mijn bril op mijn neus. Zonder mijn bril zie ik niks en val ik nog over vlak asfalt. Veel mensen vragen zich vaak af of ik ook met een bril hardloop? Mijn antwoord daarop is simpel: ja. Zonder bril ben ik nergens en dus ook niet tijdens het hardlopen.

Tijdens het hardlopen merk ik eigenlijk niet dat ik een bril op heb. Tja, hij zakt weleens af of raakt hij beslagen. Maar dat is voor mij niets nieuws. Sinds mijn vierde heb ik al een bril op mijn neus. Ik weet ondertussen niet beter. Ook bij mijn vorige sporten, onder ander turnen, dansen en handbal heb ik nooit echt last ondervonden van mijn bril. Wel had ik tijdens het handballen een oude bril op. Voor het geval die bal op mijn neus belandde.

Regen, regen, regen…

Het enige moment waarop ik een bril lastig vind, is als het regent. Ik vind het mega irritant als mijn bril helemaal nat wordt van de regen. Vaak wordt mijn kleding ook nat en kan ik na een tijdje mijn bril niet meer fatsoenlijk droog maken. Met een beetje geluk loop ik dan op een stukje wat ik goed ken en weet ik waar ik op moet letten. Tevens is dit ook mijn grootste angst voor de New York Marathon. Dat het regent en ik een stuk minder meekrijg van deze hele marathon. Ik speel wel met het idee om eens naar sportlenzen te gaan kijken. Puur om te voorkomen dat regen geen belemmering hoeft te zijn in mijn hele marathonavontuur.

Laat je niet belemmeren!

Mocht het dragen van een bril je tegenhouden om te gaan hardlopen? Laat je hierdoor niet belemmeren. Het is iets wat je nodig hebt om rond te kijken. Op pad gaan terwijl je niet goed ziet, is nog veel gevaarlijker. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om goed te kunnen zien. Doe jezelf op dit gebied ook zeker niet te kort!

Ben jij een brildrager? Zo ja, hoe ga jij hiermee om tijdens het sporten?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.