Tips om iedere dag 10.000 stappen te zetten

Tips om iedere dag 10.000 stappen te zetten

10.000 stappen op een dag, het wordt gezien als het perfecte aantal voor een gezonde levensstijl. Maar iedereen met een activity tracker of een smartphone weet dat je goed je best moet doen om aan die 10.000 stappen te komen. Zeker voor mensen met een zittend beroep lijken die 10.000 stappen een uitdaging. Ik wil je graag verder helpen om toch iedere dag 10.000 stappen te zetten.

Ga niet doemdenken

Het kan voor velen een uitdaging zijn om 10.000 stappen op een dag te zetten. Ga daarom niet gelijk denken dat het onmogelijk is. Als je de wil hebt om 10.000 stappen te zetten, gaat je dat lukken. Probeer zoveel mogelijk in beweging te komen.

Ga te voet, in plaats van op de fiets

Pak je vaak de fiets voor kleine stukjes? Denk aan vijf minuten naar de supermarkt fietsen, tien minuten naar het station fietsen. Loop deze stukken voortaan. Zo ben je wel iets langer onderweg, maar ben je wel wat langer in beweging en zet je gemakkelijk meer stappen.

Wandelmeetings

Heb je op het werk veel meetings? Ga eens naar buiten voor een overleg. Als je in beweging komt, borrelen er vaak nieuwe ideeën naar boven, je komt even in beweging en je ademt verse zuurstof in. Probeer ook tijdens je pauzes naar buiten te gaan voor een wandeling.

Gebruik het openbaar vervoer

Door met het openbaar vervoer te gaan in plaats van met de auto, kom je onbewust meer in beweging. Je moet naar het station lopen, misschien wel overstappen en vanaf het station weer naar de plaats van bestemming lopen. Daarnaast kun je bewust een halte eerder uit de bus, tram of metro stappen en het laatste stukje te voet gaan. Zo zet je meer stappen. Deze truc kun je overigens ook met de auto doen. Parkeer je auto net wat verder weg en loop het laatste stukje van je reis.

Haal jij iedere dag de 10.000 stappen? Hoe krijg jij dat voor elkaar?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.