Road to NYC: het plan voor de zomer

Road to NYC: het plan voor de zomer

Langzaamaan komt de NYC marathon steeds dichterbij. Het is nu echt aftellen tot het begin van mijn trainingsschema. Maar wat ga ik voor die tijd doen? Vooral lekker hardlopen en fit blijven! Dit is hoe mijn plan voor de komende weken eruit ziet!

Het is vandaag nog precies 141 dagen tot de start van de New York City Marathon! Oftewel: nog zo’n 20 weken tot ik aan de start sta. Mijn trainingsschema voor de marathon wordt gemaakt door EnergyLab. Ik heb bij hen een conditietest gedaan in maart en aan de hand van die resultaten wordt er een persoonlijk schema gemaakt. Ik weet dat ik rond 10 augustus dit schema kan verwachten. Het duurt dus nog even tot mijn daadwerkelijke schema gaat beginnen.

De eerste weken

De weken voorafgaand aan de start van mijn trainingsschema heb ik een schema voor mezelf gemaakt. Op basis van mijn eerdere halve marathonervaringen en het marathonschema uit het eerste boek van Annemerel, heb ik zelf een schema gemaakt. Het plan is om drie keer per week te lopen en één keer per week naar de sportschool te gaan. Mijn marathonschema zal hier ook op gebaseerd zijn.

Vakantietijd!

Daarnaast staat er een heerlijke vakantie op me te wachten. Half juli reis ik af richting de Westkust van de Verenigde Staten om daar 16 dagen lang een mooie rondreis te maken. Tijdens deze reis wil ik wel zoveel mogelijk blijven lopen en sporten. Een echt schema heb ik alleen niet gemaakt. Ik weet namelijk niet goed wat ik kan verwachten qua hardloopomgeving en hoe intensief de dagen gaan zijn. Daarom wil ik per dag bekijken wat ik ga doen. Wel heb ik al opgezocht welke hotels een gym hebben, zodat ik ook daar aan de slag kan.

Excited!

Ik kan nu al niet meer wachten tot ik aan mijn allereerste marathonschema kan beginnen. Ik kijk zo uit naar dit nieuwe hardloopavontuur! Omdat ik mijn schema uit handen heb gegeven aan EnergyLab, weet ik nog niet goed wat ik kan gaan verwachten. Ik hoop vooral dat ik goed met mijn lange duurlopen kan gaan oefenen, maar ergens ben ik ook wel gespannen voor de hele lange duurlopen!

Gelukkig kan ik me mentaal nog even voorbereiden op mijn marathontraject. De komende weken blijf ik vooral lekker lopen en ga ik niet teveel gekke dingen doen. Mijn missie is vooral om zo fit mogelijk aan mijn marathonavontuur te beginnen!

Nu ben ik benieuwd: heb jij al een najaarsdoel en hoe bereid je je daar op voor?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. Essentiallyann
  16 juni 2019 / 12:00

  Ik loop op 29 September de marathon van Berlijn. Ik zit komende week dus in week 4 van de 18 weken marathonschema van Run-2-day + Annemerel ;-), die goed beviel tijdens mijn voorbereidingen voor de marathon van Rotterdam.
  Dit betekent nog niet zoveel, omdat de hoeveelheid die ik loop als baseline veel meer is dan de trainingen de eerste 4 weken van de schema. (Ik doe ook 3x rennen en 1x krachttraining, ik vervang dus of de tweede of de derde training van de schema met een workout). Ik doe aankomende zondag nog de Halve van Roosendaal en verder geniet ik nog van de relatieve rust; what was I thinking toen ik besloot twee marathons in een jaar te lopen? LOL.
  Succes met je voorbereiding; het is zo een leuke ervaring. Ik volg je op Instagram, je zou mij ook kunnen volgen @essentiallyann. Ik post alleen niet al mijn workouts op Instagram en post ook nog veel andere dingen.

  • 18 juni 2019 / 13:47

   Hi,

   Wat tof dat je de Berlijn marathon gaat lopen! Heel veel succes in je voorbereiding hier naartoe! En veel succes in Roosendaal :).,

   Groetjes Lilian.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.