Review: Garmin Fenix 5s

Review: Garmin Fenix 5s

Een écht hardloophorloge stond al lange tijd op mijn verlanglijstje. Ik heb bijna drie jaar met de Apple Watch om mijn pols gelopen, maar de laatste tijd begon ik toch wel gebreken te merken. Zeker als ik bij anderen de functionaliteiten van een sporthorloge zag, miste ik best veel voor mijn gevoel. Na wat speurwerk op het internet besloot ik eind oktober mezelf een nieuw hardloophorloge te geven: de Garmin Fenix 5s. Na drie maanden met dit horloge te lopen, deel ik mijn eerste ervaringen met jullie.

Dagelijks gebruik

Ik ben van de Apple Watch overgestapt naar een Garmin. Ik was dus al best wat smartwatch functies gewend, die ik niet kwijt wilde. Ik wil nog steeds graag meldingen van mijn telefoon op mijn pols kunnen lezen, ik wil gemakkelijk mijn stappen overzicht kunnen bijhouden. Eigenlijk moet mijn horloge een verlengde van mijn telefoon zijn, maar dan met goede hardloopfunctionaliteiten. Zo kwam ik uiteindelijk bij de Garmin Fenix 5s uit. Ook omdat ik deze erg mooi vind!

In het dagelijks gebruik vind ik het een mega fijn horloge. Alle meldingen krijg ik binnen. Met mijn gekozen wijzerplaat, kan ik gemakkelijk mijn stappen bijhouden en ik kan ook telefoontjes beantwoorden via mijn horloge. Ideaal!

Duurlopen

De Garmin Fenix 5s is een hele opluchting na de Apple Watch tijdens het hardlopen. Waar mijn Apple Watch nog weleens haperde of gewoon weigerde aan te gaan voor het hardlopen. Track ik met mijn Garmin iedere meter van mijn run. Ik heb een duidelijk overzicht van tempo, afstand en verstreken tijd. Daarnaast werkt de GPS top. Ik kan kiezen om zelf een route te lopen, of ik laat mijn horloge een route bepalen.

Intervaltraining

Waar ik eerst met wat hoofdrekenen of met de stopwatch op mijn telefoon de intervaltrainingen deed, kan ik mijn trainingen nu gewoon instellen op mijn horloge. Ideaal! Zo hoef ik zelf niet meer te rekenen (waar ik niet mega goed in ben en het vaak op hoop van zegen was dat ik mijn intervaltraining goed liep) en kan ik mezelf volledig focussen op het lopen van snelle tempo’s. Ik vind het een echte verademing!

Hartslagmeter

De Garmin Fenix 5s heeft ook een hartslagmeter. Ik heb deze nog niet echt heel goed kunnen testen. Ik houd mijn hartslag wel in de gaten, maar ik heb nog nooit op hartslag gelopen en ik heb er ook niet zoveel verstand van. Na de CPC Loop ga ik een conditietest doen om meer op hartslag te kunnen trainen. Na die tijd kan ik jullie meer vertellen over de hartslagmeter op het horloge.

Mijn ervaring

Ik ben de afgelopen drie maanden groot fan geworden van dit horloge! Het heeft echt mijn hardloopleven leuker gemaakt. Ik loop niet alleen efficiënter, ik kan ook meer van het lopen zelf genieten. Met de Garmin app, heb ik ook een beter inzicht in mijn statistieken. Ook een groot pluspunt van mijn Garmin! Al met al ben ik dus meer dan tevreden met dit horloge. Hardlopen is een nog groter genot met dit horloge! Ik kan iedereen een goed hardloophorloge aanraden!

Loop jij al met een hardloophorloge of ben je aan het sparen voor je eerste horloge?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.