Mijn laatste tips voor de Vestingloop

Mijn laatste tips voor de Vestingloop

Morgen is het zover: de Vestingloop in Den Bosch. Het wordt de vierde keer dat ik aan de start sta van dit gezellige evenement! Ik heb er giga veel zin in, ik loop voor het eerst samen met een vriendinnetje en ik vind het heerlijk om door mijn eigen stadje te rennen. Het parcours ken ik op mijn duimpje, dus hierbij mijn laatste tips voor morgen.

De tunnel onder het station door

Na ongeveer drie kilometer ga je door een tunnel onder het station door. Ben hier zuinig op je energie! Je gaat langzaam naar beneden, maar omhoog is pittiger. Je kunt hier redelijk doodgaan als je je energie niet goed verdeeld. Hou deze dus zeker in gedachte. Verder heb je totaal geen hoogteverschillen in het parcours.

Zoek op tijd je positie

Zeker wanneer je de 10 kilometer loopt, ga je na 4 à 5 kilometer over smallere paadjes lopen. Zorg er daarom voor dat je op tijd je positie kiest en niet te veel mensen om je heen hebt. Bij de 10 kilometer loop je een heel stuk door het Bossche Broek, een heerlijk natuurgebied waar ik ook regelmatig hardloop. Maar hier kan het weleens druk zijn op het parcours. Zeker als je wat achteraan loopt, kan het zomaar gebeuren dat er voor je 3 huismoeders met z’n drieën op een rij lopen. Houd hier zeker rekening mee!

Het duurt even voor je de finish ziet

De Vestingloop heeft de mooiste finish die ik tot nu hebt gezien. Je finisht namelijk op de Parade, aan de voet van de Sint Jan. Dit is een prachtig gezicht! Het duurt alleen wel even voordat je de finish in je vizier krijgt. Pas de laatste meters zie je de finishboog, ga je daarom geen zorgen maken als je er bijna bent, maar nog geen finish ziet.

BONUS TIP: Vergis je niet in de finish

Doordat de finish op de Parade is, kan het hier heel druk zijn. Daarom heeft de organisatie een brug gemaakt over de finishstraat heen. Ideaal om van de ene, naar de andere kant van het plein te komen. Deze brug ligt een paar meter voor de finish en als je snel kijkt, lijkt dit op een finishboog. Vergis je hier dus niet in, door te vroeg te beginnen met je eindsprint!

Ik heb giga veel zin in de Vestingloop, het wordt voor mij vooral genieten! Zie ik jou morgen ook aan de finish?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.