Hoe ik mijn trainingen ga aanpassen na mijn conditietest

Hoe ik mijn trainingen ga aanpassen na mijn conditietest

Wie mij volgt op Instagram, weet dat ik half maart een conditietest heb gedaan bij EnergyLab. Ik wilde weleens weten hoe mijn fysieke staat is en waar mijn verbeterpunten liggen. Nou, daar ben ik achter gekomen.

De test bij EnergyLab heeft mij mega veel inzicht gegeven in mijn fysieke gesteldheid. Ik weet wat ik kan, bijvoorbeeld veel sneller lopen! Door de uitgebreide test weet ik wat er kan gebeuren, als ik mijzelf ga verbeteren. Voor mij werkt het erg motiverend om te weten wat ik in mijn mars heb. Zo wil ik nog meer halen uit mijn trainingen en wedstrijden.

Lekker blijven trainen

Het advies wat ik meekreeg is om de komende maanden te blijven trainen zoals ik al deed. Aan het einde van de zomer ontvang ik dan een schema voor mijn New York Marathon. Stiekem vind ik het heel spannend om dit schema uit handen te geven.

De Leiden halve marathon

Totdat ik voor NYC kan gaan trainen, mocht ik lekker blijven lopen zoals ik al deed. Ik mag al wel meer gaan oefenen met op hartslag lopen en daarop te trainen. Dus dat is wat ik de komende tijd ga doen! Op 19 mei zal ik aan de start staan van de Leiden halve marathon. Mijn eerste halve marathon dit jaar en ik heb er mega veel zin in!

Verschillende tempo’s lopen

Voor deze halve marathon, gebruik ik hetzelfde schema als ik voor mijn andere halve marathons heb gebruikt. Maar dan met mijn eigen aanpassingen. De basis is het halve marathonschema, uit het eerst boek van Annemerel. Aan de verschillende trainingen heb ik de hartslagzones uit mijn test gekoppeld. Op die manier wil ik mezelf meer aanleren om op mijn hartslag te letten. En zo ga ik automatisch ook in verschillende tempo’s lopen.

Mijn ideale trainingsvorm

Mijn schema ziet er nu als volgt uit: ik begin de week met een korter tempoloopje. Deze training is vaak tussen de 6 en 8 kilometer en zal ik wat sneller dan normaal lopen. Dan staat er nog een intervaltraining op het programma en nog een langzame, lange duurloop in het weekend. Uiteraard plan ik voor mezelf ook één keer in de week krachttraining in. Voor mij de ideale manier om voor een halve marathon te trainen!

Een solide basis

Ik hoef dus niet heel veel aanpassingen te doen in mijn schema. Door de komende maanden lekker te blijven lopen, hoop ik een zo goed mogelijke basis voor New York te leggen. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan de marathon denk. Ik heb er zo ontiegelijk veel zin in! Maar ergens vind ik het ook mega spannend. Ik doe nu in ieder geval zoveel mogelijk om de fitste versie van mezelf te worden.

Ik ben benieuwd, train jij ook op hartslag? En hoe bouw jij jou schema op?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.