4 x mijn favoriete trainingstips op een rijtje

4 x mijn favoriete trainingstips op een rijtje

Wie gaat googelen op trainingsvormen komt 1.001 verschillende trainingen tegen. Iedereen traint op zijn of haar eigen manier en zo heeft iedereen zijn eigen favoriete manier van trainen. Na zo’n vier jaar hardlopen, heb ik ook mijn favoriete trainingsvormen gevonden. Dit zijn mijn favoriete trainingstips.

Variatie is belangrijk

Ik probeer zoveel mogelijk variatie aan te brengen in mijn hardlooproutes. Niet alleen qua tempo en afstand, maar ook welk rondje ik loop. Voor iedere afstand heb ik weer een ander rondje. Het is ook maar net waar ik zin in heb, waar ik heen loop. Zin om iets nieuws te proberen? Dan loop ik gewoon een kant op en zie ik wel, waar ik uitkom.

Intensieve versus rustige periodes

Meestal wissel ik intensieve periodes af met rustige periodes. Al merk ik wel, dat ik intensieve periodes leuker vind. Toch weet ik dat rust af en toe goed is en het zorgt ervoor dat ik het lopen leuk blijf vinden. Meestal loop ik zo’n zes tot twaalf weken intensief om dan een week of twee á drie rustiger aan te doen.

Je favoriete moment kiezen

De één is een avondmens, de ander een ochtendmens. Ik ben zelf meer een ochtendmens. Als het een beetje kan, probeer ik ook zoveel mogelijk in de ochtend te lopen. Daarnaast houd ik altijd het weerbericht in de gaten. Alleen in de middag zon? Dan stel ik mijn rondje uit tot het moment dat de zon gaat schijnen! Op die manier kan ik echt uitkijken naar mijn hardloopmoment.

Niet te veel nadenken

Wanneer ik in training ben voor een wedstrijd heb ik een schema. Hier probeer ik mij zoveel mogelijk aan te houden. Door met een schema te lopen, hoef ik niet na te denken wat voor rondje ik ga lopen. Het is slechts een kwestie van omkleden, schoenen aantrekken en gaan. Dat maakt het voor mij een stuk gemakkelijker om de deur uit te gaan.

Met deze trucjes houd ik het hardlopen voor mezelf leuk en boeiend. Nu ben ik benieuwd: wat zijn jouw tips om de lol in het hardlopen te bewaren?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.