4 x tips om je doelen te visualiseren

4 x tips om je doelen te visualiseren

Het hebben van doelen kan je motiveren om fanatiek te blijven lopen. Het stellen van doelen daagt je uit, haalt het beste in je naar boven en je raakt extra gemotiveerd. Toch kan het gebeuren dat je je doelen niet continu op je netvlies hebt. Het kan helpen om je doelen te visualiseren, zodat je ze nog beter op je vizier houdt.

Maak een vision board

Een vision board is een prikbord of groot vel vol met inspirerende foto’s die je doen denken aan je doel. Dit kun je ook gebruiken voor andere doelen in je leven, bijvoorbeeld voor je carrière, je privéleven of een gave reis die je ooit wilt maken. Hang het bord, vol met inspirerende afbeeldingen prominent in je huis. Middenin de woonkamer hoeft niet per se, als het maar op een plek is waar jij vaak komt.

Hang een levensgrote foto op

Voor de New York marathon heb ik een mega gave foto opgehangen om ervoor te zorgen dat ik continu aan dit doel denk. Naast dat ik ontiegelijk veel zin heb in deze marathon, heb ik ook al veel goede herinneringen aan deze stad. Laatst heb ik een plexiglas foto ontvangen met een eigen foto van de Brooklyn Bridge. Deze foto in glas hangt nu prominent in onze keuken en herinnert me iedere dag aan mijn grote doel!

Maak een aftelkalender

Met een aftelkalender kun je zo creatief mogelijk aan de slag gaan. Ook voor je trainingsschema is het fijn om te weten hoeveel maanden/weken/dagen je nog moet trainen voor je doel. Hang deze aftelkalender op een leuke plek in huis, waar je gemakkelijk bij kunt. Maak een creatief meesterwerk van je aftelkalender en streep de dagen/weken/uren op een unieke manier af. Voorpret gegarandeerd!

Plak motiverende quotes op je spiegel

Iedereen kijkt wel een paar keer per dag in de spiegel. Het is een plek waar je eens goed naar jezelf kijkt, reflecteert op jezelf, maar het is ook een plek waar je resultaat ziet. Bij het lopen van nieuwe, grote uitdagingen gaat je lichaam ook wat veranderen. train je voor marathon? Dan kan het zomaar zijn dat je een paar kilo verliest. Maar ook als je andere doelen hebt wat sporten betreft kun je verandering goed in de spiegel zien. Om je gefocust te houden op je doel, kan het motiverend werken als er inspirerende teksten op je spiegel hangen. Zo word je weer herinnert aan jouw gave doelen.

Voor mij werkt het altijd mega motiverend om mijn doelen te visualiseren. Zo blijf ik gefocust en weet ik mij gemakkelijker te zetten tot trainingen. Werkt dit voor jou ook zo goed?

Deze blog is in samenwerking met FotoOpGlas.nl

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.